Ce se intampla daca bei tuica inainte de o masa copioasa?

Ce se intampla daca bei tuica inainte de o masa copioasa?

In Ardeal se obisnuieste ca de fiecare data, inainte de o masa copioasa, sa se serveasca cate un paharel de tuica sau palinca. Ori ca este de prune, de mere sau pere, palinca este intotdeauna preferata Ardelenilor cand vine vorba de un ospat copios.

Dar de ce e bine sa servesti un paharel de tuica inainte de a servi masa?

Daca nu stiai, tuica, horinca sau palinca are cateva proprietati interesante:

  • topeste grasimea de pe vase – de regula cei care servesc palinca, servesc mancaruri grase, astfel, un paharel inainte de ospat este intotdeauna binevenit;
  • are efect benefic asupra digestiei – adio constipare, adio omez 🙂
  • pune sangele in miscare – aici se recomanda mai ales in zilele friguroase, tuica fiarta este mereu un remediu asupra corpului in cazul in care unele zone sunt slab irigate de sange.

 

In concluzie, se recomanda ca tuica sa fie servita cu 10-15 minute inainte de masa, iar in cazul in care serviti tuica, este recomandat sa nu mai serviti alte bauturi alcoolice la masa. Da, tuica nu e prietena cu concurenta!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele6 stele7 stele8 stele9 stele10 stele (2 voturi, medie: 10,00 din 10)
Se încarcă...

Post Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.