De ce mi-a pus mama numele Vlad?

De ce mi-a pus mama numele Vlad?

Pentru ca trebuia sa-mi puna un nume nu? Vlad, Vladislav, Vladimir, etc. este un nume mijto. De ce? Pentru ca il port eu!

Bine gata cu glumele: ce inseamna acest nume?

Conform Wikipedia:

Vlad este un nume sau prenume masculin , probabil de origine slavă, unde rusescul владеть (transl. vladet’) înseamnă a conduce, a stăpâni. Nu este exclus să fi provenit din germanicul Walten, tradus la fel a conduce, astfel încât Walther este echivalentul prenumelui Vlad în germană, iar Walter — în engleză. În ce privește prenumele Vladimir, el înseamnă Vlad și pacea, deoarece terminația -imir se traduce din rusă и мир=și pacea, iar prenumele Vladislav se descifrează ca Vlad și slava (din rusă и слава se traduce ca și slava).

Deci? Intelegi de ce mi-a fost pus acest nume? Pentru ca si de aia. In fine, am vrut ca blogul sa se numeasca Vlad.ro insa domeniul este luat. Ma multumesc si cu Vlad si slava.ro

Am sa incerc sa ma tin in continuare de scris, desi am alte proiecte in derulare. E frumos cand scrii, dar si mai frumos cand citesti ce ai scris si razi cum dracu ti-au venit ideile …. :))

 

Pana data viitoare, multa pace si good vibes!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele6 stele7 stele8 stele9 stele10 stele (1 voturi, medie: 10,00 din 10)
Se încarcă...

Post Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.