Narcos – cel mai ușor mod de a învăța spaniola

Narcos – cel mai ușor mod de a învăța spaniola

Azi e la modă tot ce are SF, serialele sau filmele cu supereroi, vampiri, fantome, prind la public, aduc încasări uriașe, și da, îmi place câteodata ca imaginația mea sa o ia razna. Însă am și eu momentele mele, sentimentul ăla care îl are orice adult când își dă seama că e cu picioarele pe pământ și mă mai satur și eu de atâtea efecte speciale și îmi doresc să văd și eu un film sau serial care știu sigur ca acțiunea se poate replica și în viața reală. Pe lângă preferatele mele Prison Break sau Breaking Bad adaug la lista mea serialul NARCOS. Și da, la o primă vedere un serial american cu conținut in spaniolă e umpic ciudat însă garantez ca e bun.

În Narcos este vorba de narcotici, de afaceri ilegale cu prafuri, de mafie, bani, mulți bani, de trecut. Da, de trecut. Ideea este că ceea ce face special acest serial este un mafiot care a existat pe bune și în viața reală, Pablo Escobar. Actorul care îl interpretează în ambele sezoane este pur și simplu mirific. Acțiunea se petrece in Columbia și prezintă evoluția, pe scara puterii, a lui Escobar. Cum a pornit el afacerea cu narcotice, cum înjură el cu patos pe spaniolă apelând la calmul lui care la consacrat.

Spuneam în titlu că acest serial (și nu includ aici telenovelele care ne-au omorât copilăria) te ajută foarte mult să înveți spaniola. Mai bine zis să înveți să înjuri pe spaniolă că până la urmă să fim serioși, primul lucru care îl înveți într-o limbă straină sunt înjuraturile :)).

Narcos este un serial bun, bazat pe o poveste reală cu care cei de la Netflix mi-au atras atenția.

 

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele6 stele7 stele8 stele9 stele10 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Post Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.